Pagina's

dinsdag 5 juli 2011

Die overheerlijke zon en je huid

Het ziet er naar uit dat het dan toch nog weer echt lekker warm wordt, tijd om te bakken?

Wie houdt er niet van om een dag lekker in de zon te liggen, wandelen, spelen, zwemmen of zelfs heerlijk een slapie doen.

Ne een grijze winter zijn we allemaal toe aan die heerlijke zonnestralen. Maar let op!! De zon is verraderlijk . In de zonnestralen zitten UVA en UVB stralen. Door UVA straling wordt je huid sneller oud en door UVB straling verbrand je snel. Daarnaast is er bewezen dat je door te veel zonnen een hogere kans loopt op huidkanker.

Allemaal redenen om jezelf goed in te smeren. Veel meiden denken dat je met een hoge SPF minder bruin wordt. Maar dat is niet waar. Je wordt niet minder bruin maar het duurt langer om even bruin te worden als zonder bescherming.
Er zijn heel veel verschillende soorten en merken zonnebrandartikelen. De sunmilk, de sunspray, voor normale huid, voor de gevoelige huid, met selfbronzer erin, verzorgende sun spray, after sun, herstellende aftersun en noem maar op.

Kim Kardashian is dr zonnenbril vergeten af te doen hihi

Zoek een bescherming doe bij jouw huid past. Ik ben zelf vrij licht van kleur en verbrand redelijk snel. Ik heb dus een zonnebrand nodig met een hoge SPF. Ben je al wat getinter dan kun je waarschijnlijk ook een zonnebrand nemen met een wat minder hoge SPF.
Daarnaast vind ik zelf dat een zonnebrand lekker snel moet intrekken en lekker moet ruiken of een hele neutrale geur moet hebben.

Er zijn een heleboel handige weetjes waarvan we er hier een aantal op een rijtje hebben gezet.;
- De huid van een kind is gevoeliger voor zon dan die van volwassene en maakt minder pigment aan. Kinderen moet je dus extra goed insmeren en het liefst met een speciale bescherming voor de kinderhuid. Broertjes en zusjes goed insmeren dus.
- Smeer elke twee uur opnieuw in.
- Je kunt ook verbranden als de zon niet schijnt. De wolken houden wel de UVB straling tegen maar niet de UVA straling en daar verbrand je dus van. Ook bij bewolkt weer insmeren dus.
- Tussen 11 en 3 uur is de zon het felst. Je kunt dan beter ook de schaduw opzoeken, smeren alleen is dan niet genoeg.
- De zon zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt. Vitamine D is belangrijk voor je weerstand en een goede werking van de spieren daarnaast is het belangrijk voor sterke botten en tanden.
De zon is heerlijk en zelfs belangrijk maar geniet met mate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten